2016. június 24., péntek

Hűsítő játékötletek

Összegyűjtöttem néhány vizezős, jegelős játékötletet a forró nyári napokra.

Vízipisztolyozás

Egy műanyag palackot félig töltsünk meg vízzel (hogy ne boruljon fel könnyen) a kupakját ne csavarjuk vissza, hanem helyette egy ping-pong labdát tegyünk az üveg tetejére. Azt kell a vizipisztollyal eltalálni és a vízsugárral lelökni az üvegről. Készíthetünk több ilyen célpontot, és akkor lehet versenyezni, hogy kinek sikerül előbb lelökni a labdát.



Vízhordók

Játékosonként egy vödröt töltsünk tele vízzel, egy üres vödröt pedig tegyünk le távolabb (a távolság a gyermek életkorától függ). Minden gyermek kap egy műanyag poharat és abban kell áthordania az összes vizet az üres vödörbe. Nehezítésként bevezethetjük azt a szabályt is, hogy mindenkinek a feje fölött kell tartania a poharat. Ki lesz a gyorsabb? És ki tud több vizet átszállítani?

Szivacsdobálás

Ezt a kellemes, hűsítő játékot párosával játszhatjuk. Mindenki kap egy vödröt teli vízzel, és egy-egy nagyobb szivacsot. A játékosok szemben állnak egymással, kb. 2 méterre egymástól, és megpróbálják a vizes szivacsukat a másik vízzel teli vödrébe beledobni. Ha sikerül, örülhetünk a pontunknak, és annak is, hogy a másikat jól levizeztük!

Jeges meglepetéslabda

Egy lufiba tegyünk bele valami apró kis játékot, meglepetést. Eresszünk vizet a lufiba, majd fagyasszuk meg. Ha megfagyott, vágjuk le róla a lufit, és adjuk oda a meglepetést rejtő jéglabdát gyermekünknek!

Jégbe fagyott kincsek

Rakjunk apró “kincseket” (pénzérme, kavics, gesztenye, műanyag mütyür játékok …) egy fagyasztást tűrő edénybe! Öntsük fel vízzel az edény feléig, és tegyük be a fagyasztóba! Ha teljesen megfagyott, rakjunk rá még kincseket, ismét engedjük fel vízzel, és tegyük vissza a fagyasztóba! (Azért jó, ha legalább két rétegben fagyasztjuk, mert így a jégtömbnek nem csak az alján lesz az összes kincs.) Ha ez a réteg is teljesen megfagyott, borítsuk ki az edényből egy kis kádba, lavórba! Készítsünk oda még: egy másik edénybe langyos vizet, vízipisztolyt, locsolókannát, kiskanalat és már kezdődhet is a kincsvadászat! A gyerekeknek meg kell próbálniuk kiszabadítani a kincseket a jég felolvasztásával.

Töltsd tele!

Egy kicsi pohárba tegyünk bele egy ping-pong labdát! Megadott távolságból kell egy szórófejes vízpermetezővel annyi vizet a pohárba spriccelni, hogy a pohár megteljen, és ezért a ping-pong labda kiússzon a pohárból. Ha ketten játsszák, nagyon izgalmas verseny, hogy kinek a labdája úszik ki előbb. Forró nyári napon, ha több gyerek összegyűlik úgy is nagyon vicces és frissítő, hogy a gyerekek párba állnak, és a pár egyik tagja tartja a kezében a poharat, a másik spriccel. Biztosan nagy visongás lesz!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése