2016. június 15., szerda

Tőlem neked szóló kedves üzenetekkel egy rosszul indult nap is jól végződhet.

Hányszor, de hányszor láttam már a gyerekeimet felhős arccal kivonulni az előszobából, mint akiket olmós súlyok nyomasztanak, pedig csak iskolába indultak. Oké, nem csak, és bár tudnék nekik jobb programot is, de mindenkinek vannak nem szeretem feladatai és ebben az életszakaszban nekik most ez jutott.

De ettől még sajnálhatja őket az édesanyai szívem és igyekszem is vidámabbá tenni a reggeli készülődést, bár őszintén szólva egyáltalán nem teszik könnyűvé a helyzetemet a morgolódásukkal, lassított csigamozgásukkal, passzív ellenállásukkal. Ilyenkor egyébként jobb a minimálisra redukálni a kommunikációt, mert minden felesleges szó egyenes út a hisztihez. Tapasztalatból mondom… Épp ezért nem is ekkor vetem be a titkos fegyvert, amivel mosolyt igyekszem csalni az arcukra a nap további részében, mert reggel hétkor ez úgyis Mission impossible lenne.

A verbalitás helyett bájos, papírra vetett üzenetekkel igyekszem tudatni velük, hogy minden egyes nap szép, mindig van miért mosolyogni, akkor is, ha reggel arcukra fagyott a mélabú. A tolltartójukba – már ha megvan, ez különösen Nagyfiúnál kérdéses -, vagy az uzsonnás dobozok mellé rejtett kis üzeneteknek egyetlen célja van: vidámmá tenni a szürkének indult hétköznapokat.




Ha neked is kedved támadna ilyesfajta cetliket rejtegetni gyermeked iskolafelszerelésébe, kattints ide és töltsd le: https://drive.google.com/file/d/0BwZWDohTfbgDcG56cHpCSGVJc3M/view?usp=sharing

Vannak közte előre tervezett szöveges példányok, szöveg nélküli képes változatok (ha saját üzenettel szeretnéd feldobni a kis papírokat) és van kép és szöveg nélküli sima, színes keret is a nagyon kreatív édesanyáknak…

Indulhat a móka?

Forrás: http://momwithfive.com/hu/2016/02/06/uzenetek-tolem-neked/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése