2014. április 7., hétfő

Hogyan segítsd babád agyi fejlődését hogy a látása normálisan fejlődjön :-)



 FEKETÉN-FEHÉREN, AZAZ VIZUÁLIS STIMULÁCIÓ A BABASZEMEKNEK

Egy baba fejlődése szempontjából a vizuális ingerek kiemelkedő fontosságúak, hiszen csecsemőkorban látás útján szerezzük a legtöbb információt a minket körülvevő világról. Segítheted a pici agyi fejlődését, ha folyamatosan megfelelő vizuális ingereket biztosítasz számára.





Egy felnőtt szem milliónyi különböző árnyalatot képes egymástól megkülönböztetni, azonban egy kisbaba szeme erre még nem képes. Egy baba számára a színek közötti kontraszt döntő, hiszen ők csak a nagy kontraszttal rendelkező színeket képesek szétválasztani. Segít, ha sötét és világos színek váltják egymást.

A legnagyobb kontraszt a fekete és a fehér színek között vannak. Éppen ezért a legjobban a fekete fehér színek stimulálják a pici agyát.


Az ábrák letölthetőek a következő linkről:



Ezeket kinyomtathatod és látható helyre akaszthatod vagy mutogathatod a babának!





 Megfigyelték, hogy a babák kifejezetten kedvüket lelik abban, ha kontrasztos képeket nézegethetnek. A csecsemők érdeklődésének kiváltására leginkább két szín, a fekete és a fehér a legalkalmasabb, stimuláló hatásuknak köszönhetően fejlesztik a térérzékelést.



A Wee see projekt megálmodója Rolyn Barthelman, aki egy különleges, fekete-fehér animációkból álló gyűjteményt készített el. A videók feltűnő, kontúros ábrái nemcsak a gyerekek, hanem a szülők figyelmét is magával ragadják.                                                       


Katt ide:








Látás stimulációs videó babáknak 03

Látás stimulációs videó babáknak 04

Ezeket a vidókat youtube videó letöltővel akár le is töltheted és a TV-n is lejátszhatod a babának nap mint nap :-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése